SKRIFTLIG FÖRKLARING i enlighet med artikel 123 i arbetsordningen om ett omedelbart stopp för tortyr och misshandel av vinthundar i Europa

Publié le par C.E.P.L.

logo-parlemen-europeen-250

 

SUEDE

TRADUCTION OFFICIELLE DU PARLEMENT EUROPEEN DECLARATION ECRITE 0006/2013

 

<Depute> Michèle Striffler (PPE), Louis Michel (ALDE), Dan Jørgensen (S&D), Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE), Kartika Tamara Liotard (GUE), Santiago Fisas Ayxela (PPE), Sirpa Pietikäinen (PPE), Cristian Dan Preda (PPE), Iva Zanicchi (PPE), Sonia Alfano (ALDE), Gianni Vattimo (ALDE), Andrea Zanoni (ALDE)</Depute> 

Frist: <DateForclusion>{15/07/2013}15.7.2013</DateForclusion>

 


0006/2013

Skriftlig förklaring, enligt artikel 123 i Europaparlamentets arbetsordning, om ett omedelbart stopp för tortyr och misshandel av vinthundar i Europa[1]

1.   Vinthundar används vid jakt och kapplöpningar i många av Europeiska unionens medlemsstater och utsätts för tortyr av sina ägare när dessa betraktar djuren som olämpliga för dessa syften.

2.   Tortyren av vinthundarna kan ta sig många olika former, från att överge djuren till att hänga dem och lämna dem att dö.

3.   Detta problem förvärras av bristen på medlemsstaternas kontroll av handel med och smuggling av vinthundar i Europa.

4.   I Europa varierar bestämmelserna om uppfödning och hållande av vinthundar mycket, och reglerna efterlevs för det mesta inte.

5.   Vinthundar är husdjur och måste skyddas på lämpligt sätt.

6.   Kommissionen uppmanas således att göra allt den kan för att se till att Europeiska unionens lagstiftning om djurens välbefinnande genomförs korrekt och att rekommendera konkreta åtgärder för att åstadkomma ett omedelbart stopp för den grymma behandlingen av vinthundar i Europa.

7.   Denna förklaring, tillsammans med namnen på undertecknarna, ska översändas till kommissionen.



[1] I enlighet med artikel 123.4 och 123.5 i parlamentets arbetsordning ska förklaringen, när den har undertecknats av en majoritet av parlamentets ledamöter, offentliggöras i protokollet tillsammans med namnen på undertecknarna och översändas till mottagarna, utan att för den skull vara bindande för parlamentet.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article